Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa

Składniki:

  • 30 dag włoszczyzny
  • 40 dag kości
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 cebula
  • 250 ml śmietany
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 listek bobkowy
  • sól, pieprz.

 

Sposób przyrządzenia:
Nastawić kości na wywar z niecałymi 2 litrami wody. W trakcie gotowania wywaru dodać do garnka pokrojoną cebulę, listek bobkowy, włoszczyznę, kostkę rosołową i posolić. Pogotować chwilę, wyjąć mięso, przecedzić. Potem skroić drobno koperek i smażyć 1 minutę na rozgrzanej patelni, po czym wrzucić do zupy. Zmieszać śmietanę z mąką, wlać kilka łyżek zupy do śmietany, zamieszać i przelać całość do zupy. Gotować jeszcze przez ok.3 min.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *