Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pomidorami i tuńczykiem

Składniki:

  • 400 g makaronu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 ząbki czosnku rozdrobnione
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz
  • bazylia

Sposób przyrządzenia:
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć posiekaną cebulkę przez około 3-5 minut. Posiekać w średniej wielkości kostkę pomidory i paprykę dodać ketchup doprawić i wymieszać. Wrzucić na patelnię, mieszać cały czas. Dodać tuńczyka z puszki i czosnek. Makaron ugotować według przepisu. Podawać zaraz po przygotowaniu. Makaron polać sosem, posypać bazylią.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *