Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 zielona oczyszczona papryka 1 łyżka posiekanego selera naciowego bulion drobiowy w kostce 1 łyżka piure pomidorowe 5 dka żółtego sera sól, pieprz, curry Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę przyprawić solą, obrumienić na mocno nagrzanym oleju. Boczek…
Tag: włoszczyzna
Żurek
Żurek z kawałkami grzybów
by Zbyszek • • 0 Comments
Zupy
Żur z boczkiem
by Krzysiek • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak w agrestowym sosie
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak 1 cebula włoszczyzna łyżka masła Sos: ½ kg zielonego agrestu po łyżce masła i mąki szklanka śmietanki sól pieprz cukier Sposób wykonania; Kurczaka podzielić na porcje , które oprószyć solą po czym wrzucić je na wrzącą wodę razem z obranymi warzywami. Trzymać na ogniu do miękkości mięsa, wówczas wyjąć mięso i obsmażyć…
Ryby
Zapiekany węgorz Marysi
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg węgorza • włoszczyzna • korzenie • cebula • 1 szkl. białego wytrawnego wina • łyżka masła • łyżeczka mąki • ½ cytryny • 2 żółtka • 250 g makaronu • 2 łyżki startego żółtego sera • łyżka masła Sposób wykonania: Węgorza pokroić na dzwonka, które oprószyć solą. Następnie włoszczyznę, cebulę, korzenie…