Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka pieczone w folii

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 5 dkg wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 1 zielona oczyszczona papryka
  • 1 łyżka posiekanego selera naciowego
  • bulion drobiowy w kostce
  • 1 łyżka piure pomidorowe
  • 5 dka żółtego sera
  • sól, pieprz, curry


Sposób przyrządzenia:

Umyte i osuszone filety z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę przyprawić solą, obrumienić na mocno nagrzanym oleju. Boczek pokroić w kostkę, lekko podtopić, dodać pokrojoną w piórka cebulę i po kilku minutach smażenia podobnie pokrojoną paprykę. Dodać natkę selera, curry, rozkruszoną kostkę rosołową, piure pomidorowe, tarty żółty ser, wymieszać. Na odpowiednio dużych kawałkach folii aluminiowej rozłożyć obrumienione mięso, pokryć przygotowaną mieszanką dodatków, starannie zawinąć. Zapiec w piekarniku lub dobrze nagrzanym grillu. Podawać z pieczywem, lub frytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *