Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: włoszczyzna

Zupa kaszubska Ilony

Składniki: 25 dag kości 25 dag włoszczyzny 30 dag białej kapusty 5 dag cebuli szczypta kminku 2 szkl. śmietany 3 dag mąki 30 dag pomidorów sól Sposób wykonania: Z kości oraz włoszczyzny ugotować wywar. W między czasie kapustę poszatkować, dodać do niej posiekaną cebulę i kminek po czym zalać je małą ilością wody i ugotować.…

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Składniki: 2 szkl. kaszy jęczmiennej 25 dag włoszczyzny 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka bułki tartej sól zielenina Sposób wykonania: Kasze zalać 1 l wody i ugotować. W między czasie jarzyny również ugotować ( w całości). Następnie jarzyny odcedzić i przetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Posiekaną cebulę zeszklić po…

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Składniki: 50 dag kości porcja włoszczyzny 40 dag słodkiej kapusty 1 cebula 1 łyżka margaryny 1 łyżeczka mąki sól cukier Sposób wykonania:  Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. W między czasie kapustę poszatkować cebulę pokroić a plasterki, wówczas zalać je niewielką ilością wody i ugotować. Wywar odcedzić po czym zalać nim miękką kapustę. Doprawić do…