Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną

Składniki:

  • 2 szkl. kaszy jęczmiennej
  • 25 dag włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • zielenina

Sposób wykonania:

  1. Kasze zalać 1 l wody i ugotować.
    W między czasie jarzyny również ugotować ( w całości).
    Następnie jarzyny odcedzić i przetrzeć je na tarce o grubych oczkach.
    Posiekaną cebulę zeszklić po czym dodać ją do warzyw.
    Dodać jeszcze odcedzoną kasze i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Powstała masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i posypanego bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *