Składniki: 60 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju 600 ml bulionu 2-3 ziemniaki 2 marchewki kawałek selera ½ główki kapusty 300 ml jasnego piwa ½ łyżki masła ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w grubą kostkę po czym zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę.…
Tag: włoszczyzna
Zupa Grzybowa
Zupa piwna z grzybami
by Milena Sobolewska • • 0 Comments
Zupy
Zupa piwna z jarzynami
by Alicja Orzechowska • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek białej części pora 1 l wody ½ l jasnego piwa 4 kromki chleba 25 dag śmietany 12% przyprawa do zup sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie…
Zupa rybna
Zupa rybna Ilony
by albertos • • 0 Comments
Zupy
Kartoflanka Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: włoszczyzna 60 dag woda 5 l ziemniaki 1 kg smalec 10 dag mąka 10 dag sól pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Z włoszczyzny należy ugotować wywar. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do przecedzonego wywaru. Sporządzić zasmażkę z mąki i smalcu, rozprowadzić ją wodą, wymieszać i dodać do zupy. Warzywa ugotowane w…