Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: włoszczyzna

Zupa ziemniaczana Eweliny

Składniki: 0,5 l wywaru warzywnego 50 dag ziemniaków porcja włoszczyzny cebule 2 łyżki mąki pszennej kilka łyżek masła majeranek sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania:  Obraną włoszczyznę oraz ziemniaki pokroić w kostkę po czym zalać je wywarem i gotować około 15 minut. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać…

Raki gotowane

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny 1 pęczek koperku sól 12 raków Sposób wykonania: Warzywa obrać i pokroić, dodać do nich koperek i zalać całość osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia. Do gorącej wody wrzucić raki i ponownie zagotować, wówczas garnek przykryć i odstawić na 8 minut. Po tym czasie raki wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Z ostygniętych…