Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Wigilia

Wigilijny barszcz Marii

Jeśli święta Bożego Narodzenia to nie może zabraknąć na naszych stołach aromatycznego czerwonego barszczu. Do jego wykonania potrzebujesz: buraków, marchewki, majeranku. 
 

Składniki:

  • 2l wody
  • 1/2 kg buraków 
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek startego selera
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Wigilijna zupa grzybowa Marka

Rozpoczynamy odliczanie do świąt. Dlatego dziś przepis na Wigilijną zupę grzybową. Przepis zawiera: grzyby, włoszczyznę, śmietanę i przyprawy. 
 

Składniki:

  • włoszczyzna 
  • 1 cebula
  • 1 szkl suszonych grzybów 
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany słodkiej 30%
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
 

Dzwonka karpia w migdałach

Szukasz pomysłu na świątecznego karpia. Wypróbuj przepis na dzwonka karpia w migdałach. Pozostałe składniki przepisu: miód, cynamon, imbir. 
 

Składniki:

  • ok. 1,2 kg karpia
  • 200 g płatków migdałowych
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki masła
  • szczypta imbiru
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • olej
  • sól
  • pieprz
 

Makaron z makiem i bakaliami Ewy

Na świątecznym stole nie może zabraknąć makaronu z makiem i bakaliami. Do jego wykonania potrzebujesz: rodzynek, orzechów, miodu i pomarańczowej skórki kandyzowanej. 
 

Składniki:

  • 200 g makaronu 
  • 150 g maku 
  • 50 g rodzynek
  • 50 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu prawdziwego
  • 2 łyżki  kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • kilka kropel olejku migdałowego
 

Zupa grzybowa na wigilię Oli

Znakomita zupa grzybowa, idealna na wigilijny stół. Aby ją wykonać potrzebujesz: suszonych grzybów, włoszczyzny, cebuli i bulionu.
 

Składniki:

  • 20 dag grzybów suszonych 
  • 1 rosołowa porcja warzyw
  • 1 cebula 
  • 2 łyżki masła
  • 1½ l bulionu  
  • 100 ml śmietany słodkiej 
  • sól
  • pieprz
  • ½ pęczka świeżej natki pietruszki