Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna zupa grzybowa Marka

Rozpoczynamy odliczanie do świąt. Dlatego dziś przepis na Wigilijną zupę grzybową. Przepis zawiera: grzyby, włoszczyznę, śmietanę i przyprawy. 
 

Składniki:

  • włoszczyzna 
  • 1 cebula
  • 1 szkl suszonych grzybów 
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany słodkiej 30%
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia je odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do garnka.
    Włoszczyznę razem z cebulą również obrać, pokroić  i dodać do grzybów.
    Zalać całość 2 litrami wody.
    Dodać jeszcze ziele angielskie, ziarenka pieprzu i listek laurowy.
    Całość gotować na małym ogniu do miękkości warzyw około 30 minut.
    Gdy warzywa będą już miękkie wyjąć je z zupy.
    Natomiast resztę zaprawić śmietaną.
    Jeszcze raz zagotować na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *