Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z domowym pesto

A teraz przepis dla miłośników makaronu. Tym razem makaron rurki podany z domowym pesto. Lista zakupów: makaron, bazylia, migdały, parmezan. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu rurki 
  • 2 duże garści listków bazylii 
  • 2 garści migdałów
  • 100 ml oliwy
  • 80 g parmezanu 
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka orzechów włoskich do posypania 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie do blendera wrzucić listki bazylii.
    Dodać do nich migdały oraz obrane ząbki czosnku i starty parmezan. 
    Polać całość oliwą.
    Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.
    Gotowy makaron odcedzić.
    Wymieszać z pesto.
    Posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *