A teraz przepis dla miłośników makaronu. Tym razem makaron rurki podany z domowym pesto. Lista zakupów: makaron, bazylia, migdały, parmezan.
Składniki:
- ½ op makaronu rurki
- 2 duże garści listków bazylii
- 2 garści migdałów
- 100 ml oliwy
- 80 g parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- kilka orzechów włoskich do posypania
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie do blendera wrzucić listki bazylii.Dodać do nich migdały oraz obrane ząbki czosnku i starty parmezan.Polać całość oliwą.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.Gotowy makaron odcedzić.Wymieszać z pesto.Posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Liczba porcji: 4