Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczny keks Marty

Święta, to cudowny czas w którym w naszym domu przepięknie czuć zapach pieczonych ciast. Wypróbuj z nami przepis na świąteczny keks Marty. Do jego wykonania potrzebujesz: mąki, jajek, bakalii, masła. 
 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 szkl mąki
  • 25 dag masła
  • 1 szkl cukru
  • ½ szkl rumu
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 30 dag mieszanych bakalii (rodzynki, migdały, orzechy, suszone figi, kandyzowane owoce, skórka pomarańczowa
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 

Sposób wykonania:

  1. Figi pokroić na mniejsze kawałki.
    Dodać do nich rodzynki i zalać je rumem, odstawić aby namokły.
    W między czasie pokroić resztę większych bakalii na mniejsze kawałki.
    Następnie do miękkiego masła dodać cukier, sól oraz cukier waniliowy.
    Razem utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy składniki się połączą wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. 
    Dokładnie wymieszać.
    Na koniec wrzucić pokrojone bakalie oraz rodzynki i figi odsączone z rumu.
    Delikatnie przemieszać.
    Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *