Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dzwonka karpia w migdałach

Szukasz pomysłu na świątecznego karpia. Wypróbuj przepis na dzwonka karpia w migdałach. Pozostałe składniki przepisu: miód, cynamon, imbir. 
 

Składniki:

  • ok. 1,2 kg karpia
  • 200 g płatków migdałowych
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki masła
  • szczypta imbiru
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • olej
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka karpia oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie do miodu dodać cynamon oraz imbir.
    Dokładnie wymieszać.
    Zanurzać karpia w miodzie po czym obtoczyć go w płatkach migdałowych.
    Kłaść dzwonka na patelni z rozgrzanym olejem z dodatkiem masła.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *