Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Pulpety cygana

Składniki: 1 kg kapusty 2,5 szkl. ryżu 4 cebule 2 szkl. kaszy manny 5 jajek 80 dag mięsa mielonego olej bułka tarta sól natka pietruszki sos pomidorowy Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie poszatkować kapustę i oprószyć ja solą, gdy puści sok, odcedzić go. Następnie ryż odcedzić i dodać go…

Pieczeń wieprzowa z folii

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego z karku 3 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki oleju sól, pieprz, suszony majeranek Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Przygotować odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Na folii ułożyć mięso, nasmarować śmietaną wymieszaną z olejem, obsypać przyprawami, folię szczelnie zawinąć.  Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Pod…

Boczek w morelowej glazurze pieczony

Składniki: 2 kg chudego boczku wieprzowego Glazura: ½ szklanki dżemu morelowego ¼ szklanki pikantnego keczupu 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować w dużym rondlu bulion warzywny, przyprawić solą i pieprzem. Do wrzącego bulionu dodać mięso, gotować około 20 minut. Składniki glazury zmiksować. Tak przygotowaną  glazurą dokładnie posmarować wyjęte z bulionu mięso. Piec w…