Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Mocno soczyste żeberka Pauliny

Wypróbuj przepis na mocno soczyste żeberka Pauliny. Oprócz mięsa do tego przepisu potrzebujesz: musztardy, miodu, czosnku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek 
  • 5 łyżek miodu
  • 5 łyżek musztardy
  • 1 żabek czosnku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • sól
  • pieprz
 

Żeberka przepisu Edyty

A teraz przepis na znakomite, soczyste żeberka przepisu Edyty. Lista zakupów: żeberka wieprzowe, miód, masło i rozmaryn. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 60 g masła 
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki musztardy miodowej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego majeranku
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • sól 
  • pieprz 
 

Grillowane żeberka w piwnej marynacie Kacpra

Wypróbuj przepis na soczyste grillowane żeberka w piwnej marynacie. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: jasnego piwa, czosnku, ziół prowansalskich oraz rozmarynu. 

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szkl jasnego piwa
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz 

Szaszłyki przepisu Walerii

Znakomite przepisy na potrawy z grilla. Musisz je wypróbować. Dziś znakomite szaszłyki przepisu Walerii. Przepis zawiera: mięso wieprzowe, sok z limonki, czosnek i sos sojowy. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 4 łyżki soku z limonki 
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki sosu sojowego 
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½  łyżeczki ziół prowansalskich
  • ½  łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki wieprzowe Marcela

Mamy dla Was przepis na pyszne szaszłyki wieprzowe przepisu Marcela. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa wieprzowego, musztardy, czosnku i oliwy z oliwek.   
 

Składniki:

  • ½ kg łopatki wieprzowej 
  • 3 łyżki musztardy 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz