Wypróbuj przepis na mocno soczyste żeberka Pauliny. Oprócz mięsa do tego przepisu potrzebujesz: musztardy, miodu, czosnku i soku z cytryny.
Składniki:
- ½ kg żeberek
- 5 łyżek miodu
- 5 łyżek musztardy
- 1 żabek czosnku
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oleju roślinnego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić.Do miski przełożyć miód, musztardę, sok z cytryny oraz olej roślinny.Całość dokładnie wymieszać.Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze słodką oraz ostrą paprykę.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować około 3 godzin.Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 5