Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Pieczeń w marynacie z miodu i musztardy

Składniki: 1 ½ kg schabu bez kości ½ szklanki suszonych śliwek kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego olej Marynata 6 ząbków czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżeczki miodu płynnego kieliszek oleju sól, pieprz do smaku ½ szklanki ostrej musztardy Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać…

Pieczyste z biodrówki pachnące tymiankiem

Składniki: 2 kg biodrówki 5 ząbków czosnku ½ szklanki oleju 5 łyżek tymianku 5 łyżek listków szałwii 2 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 jabłka olej kilka gałązek świeżego tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Zioła rozetrzeć z pieprzem, dodać keczup i musztardę.…

Pieczeń pachnąca bazylią

Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 3 cebule 3 ząbki czosnku ½ szklanki suszonych śliwek 4 grube plastry wędzonego boczku 4 łyżki masła ½ szklanki czerwonego słodkiego wina pęczek bazylii szczypta majeranku sól, pieprz do smaku kilka ziaren jałowca olej Sposób przyrządzenia; Szynkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i naciąć dużą kieszeń, wykrojone mięso pokroić w…

Zupa fasolowa z żeberkami wieprzowymi

Składniki: 1 szklanka fasoli 30 dkg żeberek wieprzowych ½ cebuli 4 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać 1 litrem wody, odstawić na 12 godzin. Cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim podzielone na porcje żeberka, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając. W rondlu doprowadzić do wrzenia…