Składniki:
- 1 kg polędwiczek wieprzowych
Marynata:
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki ziarna sezamowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu
Składniki: 2 kg karkówki 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik mini kukurydzy sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso opłukać, dokładnie osuszyć, posolić, oprószyć solą i pieprzem. Piec 2 ½ godziny w temperaturze 175 stopni C. W trakcie pieczenia co jakiś czas podlewać mięso wodą/ około 2 szklanki/. Większe ogórki przekroić na połówki. Pieczeń podawać…
Składniki: 500 g surowej wędzonej wieprzowiny 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 300 g mąki Sposób wykonania: Wieprzowinę zalać 3 litrami wody i ugotować. Gdy mięso będzie na wpółmiękie odcedzić go i zemleć. Wówczas dodać do niego starte ziemniaki, mąkę oraz jajka. Całość dokładnie wyrobić. Z powstałej masy formować klopsy, które gotować w osolonym wrzątku około…
Składniki: 4 plastry wieprzowiny 2 łyżki oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku sok z ½ cytryny 4 plasterki cytryny ½ szkl słodkiej śmietanki natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Wieprzowinę skropić wodą i obcinając brzegi formując podłużne sznycle, które skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Następnie smażymy je z obu stron…