Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Schab pieczony z kminkiem

Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 szkl bulionu warzywnego tłuszcz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mielonego kminku sól pieprz Sposób wykonania: Schab natrzeć majerankiem, kminkiem oraz solą po czym odstawić na godzinę. Po tym czasie na rozgrzanym tłuszczu zarumienić ze wszystkich stron. Wówczas przełożyć schab do brytfanny, podlać go bulionem i wstawić do rozgrzanego…

Sznycle z musztardą i słonecznikiem

Składniki: 4 sznycle wieprzowe z kością 10 dkg  ziaren słonecznika ½ łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Sznycle okroić z błon,…

Nóżki wieprzowe w piwie

Składniki: 1 kg wieprzowych nóżek, pociętych w poprzeczne kawałki sól, pieprz do smaku 1 duża cebula 4 dkg margaryny, lub smalcu ½ szklanki jasnego piwa Sposób wykonania: Nóżki  wieprzowe dokładnie umyć, obsmażyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać pokroić w grube plastry, usmażyć na tłuszczu, często podlewając sosem z pieczenia, przełożyć do nagrzanego…