Składniki: 700 g szynki 2 cebule sok z 2 cytryn tłuszcz do smażenia natka pietruszki Ciasto: 1 szkl. mąki 2/3 szkl. mleka 4 jajka łyżka oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Szynkę pokroić na kawałki, które lekko zbić tłuczkiem. Następnie pietruszkę oraz cebule posiekać i posypać nimi szynkę, skrapiając również całość sokiem cytryny, odstawić na…
Tag: wieprzowina
Boczek
Boczek Ilony
by albertos • • 0 Comments
Wieprzowina
Sznycel wieprzowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: schab wieprzowy 1 kg jajko 2 sztuki sól pieprz bułka tarta 1/2 szklanki mąka 1/2 szklanki Sposób przyrządzenia: Mięso schabowe wieprzowe należy pokroić w plastry, szerokie i ukośne. Tak pokrojone kotlety należy zbić tłuczkiem, następnie posolić i popieprzyć. Oprószyć mąką i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Sznycle należy smażyć na gorącym oleju.…
Wieprzowina
Wieprzowe zraziki Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: schab wieprzowy 1 kg mąka 10 łyżek sól pieprz smalec do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab należy pokroić w plasterki, a następnie zbić tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na pól godziny. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz, smażyć na nim zrazy obtaczane w mace pszennej. Po usmażeniu przekładać je do garnka z niewielką ilością…
Wieprzowina
Kugiel
by albertos • • 0 Comments
Składniki: ziemniaki 4 kg żeberka 1 kg golonka 1/2 sztuki mleko 150 ml cebula 1 sztuka sól pieprz olej Sposób przyrządzenia: Ziemniaki należy dokładnie umyć, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z żeberek oraz golonki należy usunąć wszystkie kości, zaś pozostałe mięso drobno pokroić. Cebulę należy bardzo drobno posiekać, wszystko razem wymieszać, następnie…

