.jpg)
Składniki:
- 600 g wieprzowiny
- 1 cebula
- 1 jajko
- 150 g tartej bułki
- sól
- pieprz
- tłuszcz
.jpg)
Składniki: 600 g rumsztyku 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Mięso zmielić w maszynce razem z masłem raz cebulą. Powstałą masę doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować okrągłe kotlety, które usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu oprószyć jeszcze solą. Podawać z musztardą.
Składniki: 100 g schabu 50 g pieczarek o małych kapeluszach 5 małych papryczek chili 1 łyżka sosu rybnego 4 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 3 łyżki oleju 120 ml bulionu Sposób wykonania: Posiekany czosnek i chili zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać wieprzowinę pokrojoną w paski i…