Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Szynka pieczona z żurawinami

Składniki: 2 kg mięsa z udźca wieprzowego 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i pokruszonym listkiem laurowym. Tak przygotowaną pastą natrzeć umyte i osuszone mięso odstawić na około 1 godzinę do lodówki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, polać odrobiną…

Pita bred z pieczoną wieprzowiną

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe chlebki pita sałata pomidor sól, pieprz ulubiony sos Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonej kolendry 1 łyżeczka sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone polędwiczki pokroić w plastry, zamarynować, odstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu z marynaty mięso osuszyć. Na patelni rozgrzać…

Szaszłyki z wątroby cielęcej lub wieprzowej

Składniki: 1 kg wątroby wędzony boczek pokrojony w cienkie plastry 4 łyżeczki mielonej ostrej papryki 3 łyżeczki mielonego kminku Sól Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić z błon i żył, zalać mlekiem, odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie wątróbkę odsączyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm, posypać przyprawami (bez soli jeśli boczek…

Zupa makaronowa na ostro

Składniki: 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 czerwony strąk papryczki chili 2 łyżki oleju 400 g mielonego mięsa wieprzowego 1 puszka fasoli kindey 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 l bulionu mięsnego 250 g makaronu kolanka sól pieprz liście kolendry Sposób wykonania: Na rozgrzany olej wrzucić mięso, posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.…