
Składniki:
- 400 g mielonej wieprzowiny
- 1 pęczek mięty
- 1 pęczek natki kolendry
- 4 łyżki mlecznego ryżu
- 4 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka cukru
- 4 łyżki soku z limetki
- 2 łyżeczki chili w proszku
- 4 szalotki
- 1 pęczek zielonej cebulki

Składniki: 4 grube plastry schabu 100 g surowego wędzonego boczku 250 g pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina kilkanaście listków estragonu 1 cebula 150 g wcześniej przygotowanego leczo 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Schab oprószyć solą oraz pieprzem po czym go obsmażyć. Następnie boczek przesmażyć na patelni,…
Składniki: 250 g wieprzowiny 200 g ogórków konserwowych 2 cebule 2 łyżki ketchupu 200 g majonezu natka pietruszki sól Sposób wykonania: Mięso pokroić na cienkie plastry po czym dodać cebulę pokrojona na talarki oraz ogórki pokrojone w plasterki. Następnie majonez wymieszać z ketchupem i wylać na sałatkę, doprawić do smaku solą. Przed podaniem posypać posiekana…
Składniki: 400 g wołowiny 400 g młodej wieprzowiny 2 cebule liść laurowy pieprz 1,8 l wody 6 buraków 1 cytryna 1 szkl. białego wina ½ szkl. soku z buraków koperek sól Sposób wykonania: Mięso, cebulę ora przyprawy zalać wodą i ugotować bulion po czym go przecedzić. W między czasie buraki upiec w piekarniku. Miękkie buraki…