Składniki: 1 łyżka smalcu ze skwarkami 500 g kaszanki 2 kwaśne jabłka Sposób wykonania: Kaszankę pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić na patelnie z rozgrzanym smalcem. Następnie dodać obrane jabłka pokrojone na ćwiartki. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
Tag: wieprzowe
Żeberka
Żeberka pieczone Marka
by Marek Sarzyński • • 0 Comments
Wieprzowina
Gulasz z ziemniakami z kiełbasą
by Małgorzata Gos • • 0 Comments
Składniki: 150 g chudego boczku 3 cebule 2 zielone papryki 300 g kiełbasy szynkowej 1 kg ziemniaków 4 pomidory 4 parówki wiedeńskie ½ l bulionu 4 łyżki ketchupu pomidorowego sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę. Chwile smażyć i dodać pokrojoną paprykę a…
Żeberka
Żeberka faszerowane owocami
by Paweł Szyszkowski • • 0 Comments
Składniki: 250 g suszonych śliwek 4 jabłka 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka cukru sól 1 kg grubych żeberek 750 ml gorącej wody 2 łyżki mąki 3 łyżki zimnej wody Sposób wykonania: Śliwki zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odsączyć je i dodać do obranych jabłek pokrojonych w kostkę. Dodać jeszcze bułkę tartą,…
Wieprzowina
Gulasz z mortadeli na boczku
by Marcin Szczepanowski • • 0 Comments
Składniki: 150 g chudego wędzonego boczku margaryna 3 cebule 500 g mortadeli 1 puszka pomidorów 1łyzeczka bulionu 1 mała puszka kukurydzy zagęstnik do sosów sól pieprz mielona papryka bazylia 100 g śmietany 20% Sposób wykonania: Pokrojony boczek podsmażyć na margarynie po czym dodać posiekaną cebulę. W między czasie mortadelę pokroić w kostkę, paprykę w słupki…