Składniki: 1 mała puszka kukurydzy 3 grube plastry mortadeli 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżeczka natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w plasterki i poddusić ją na rozgrzanym oleju. Następnie dodać mortadelę pokrojoną w kostkę. Lekko podsmażyć i dodać jeszcze kukurydzę, podgrzać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…
Tag: wieprzowe
Szynka
Szynka pieczona w sianie
by Dorota Richter • • 0 Comments
Żeberka
Marynowane żeberka w piwie
by Janek Mirecki • • 0 Comments
Schab
Schab z zmienikami i fasolą
by Henryk Stasiński • • 0 Comments
Wieprzowina
Klops zapiekany z marchewką
by Weronika Andrzejczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 cebule 3-4 marchewki 1 pęczek cebuli 2 łyżki oleju 1 słoiczek pieczarek 1 mała puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej ¼ l bulionu 2-3 łyżki sosu sojowego sól pieprz 40 g masła 8 plastrów pieczeni rzymskiej margaryna 200 g startego sera Sposób wykonania: Cebulę posiekać, a marchew pokroić w plasterki, razem poddusić na rozgrzanym oleju,…