Składniki: 4 plastry galarety mięsnej 3 jajka 1 surowe żółtko 3 łyżki oleju 1 łyżka musztardy 2 łyżki octu sól pieprz cukier 1 łyżka Vegety natka pietruszki 2-3 ogórki konserwowe 2 łyżki cebulki marynowanej Sposób wykonania: Galaretę pokroić w plastry. Następnie z ugotowanych jajek wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem po czym dodać surowe żółtko…
Tag: wieprzowe
Schab
Schab wędzony zapiekany
by Iwona Cierniak • • 0 Comments
Składniki: ½ l wody 1 łyżeczka bulionu sól 750 g schabu wędzonego margaryna 1 mała puszka pieczarek w zalewie sok z ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki 150 g tartej bułki Sposób wykonania: Schab zalać wodą wymieszaną z bulionem. Oprawić solą i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie schab wyjąć i…
Wieprzowina
Gulasz z wątróbki
by Lucyna Szabłowska • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry wątroby wieprzowej mąka olej sól 1/8 l czerwonego wina 1-2 cebule 1 kwaśne jabłko 1 puszka pieczarek w zalewie 3 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Wątrobę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie oprószyć solą i zalać winem. Dodać grzyby odsączone z zalewy, posiekana…
Wieprzowina
Frykadelki z mięsa mielonego
by Ewa Staniek • • 0 Comments
Składniki: 1 czerstwa bułka 1 cebula natka pietruszki 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka musztardy olej Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę, posiekaną pietruszkę oraz cebule. Całość wymieszać i doprawić do smaku musztardą, solą oraz pieprzem. Z mięsa formować frykadleki, które układać na folii aluminiowej…