Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wegetariańskie

Surówka z nowalijek Iwony

Składniki: 3 ogórki wężowe 4 pęczki rzodkiewek 3 pęczki szczypiorku 2 szklanki śmietany cukier, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, oczyścić. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osączyć na papierowym ręczniku i posiekać, śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i cukrem, składniki wymieszać i wyłożyć do uprzednio przygotowanych salaterek.

Surówka warzywna Iwony

Składniki: 2 pomidory mała cukinia 2 jabłka 8 małych czerwonych cebul 3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki sok z ½ cytryny sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, pokroić na połówki i natrzeć boki salaterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidory i cukinię umyć, przekroić na połówki, usunąć…

Ziemniaczane kopytka z makiem Iwony

Składniki: 1 kg ziemniaków 15 dkg kaszy manny 35 dkg mąki pszennej 15 dkg cukru pudru 20 dkg masła 3 jajka szczypta soli 25 dkg masy makowej  z puszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, obrać przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, kaszę, jajka, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto, na chwilę odstawić.…

Fasola z rybną konserwą i curry Iwony

Składniki: ½  kg białej fasolki 1 rybna konserwa w oleju 2 łyżki oleju 3-4 łyżeczki  keczupu sól, pieprz do smaku przyprawa curry ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolę opłukać, namoczyć w letniej przegotowanej wodzie, odstawić na kilka godzin  i w tej samej wodzie ugotować, odparowując  resztę wywaru. Do fasoli dodać, rozdrobnioną  rybę …