Składniki: ½ kg mortadeli 2 jajka 4 łyżki śmietany 3 szklanki płatków kukurydzianych 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić na plastry około1,5 cm. Śmietanę, mąkę i jajka wymieszać razem, ciasto powinno mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozwałkować wałkiem do…
Tag: wędliny
Listy
Szaszłyki po grecku
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry szynki parmeńskiej 20dag. marynowanego imbiru 20dag. melona 1 pomidor 6 pomidorków koktajlowych 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia Każdy plaster szynki pociąć na 3 paski. Imbir pokroić na 12 słupków. Z melona wyciąć 6 małych i 6 większych kulek. Pomidorki umyć, a z połówki pomidora wyciąć 6 małych kulek. Kawałki imbiru…
Listy
Nadziewane roladki drobiowe
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Świąteczna domowa szyneczka
by Michał Pietrasz • • 0 Comments
Listy
Świąteczna pieczona szynka z drobiowym farszem
by Adam Duczmal • • 0 Comments
Składniki: 2 kg szynki 1 kg mielonego mięsa drobiowego majeranek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szynkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozciąć tak by powstał płat i natrzeć solą i pieprzem. Mięso mielone doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem. Całość wymieszać i wyłożyć na szynce, rozsmarować i zwinąć ciasno jak roladę. Związać nicią…