Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędliny

Smażona kaszanka z pieczarkami

Składniki: 1/2 kg. kaszanki 4  pieczarki 2 papryki 2 cebule 4 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy drobno posiekane cebule i dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną, zdejmujemy pokrywkę, podsmażamy i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną kaszankę i chwilę smażymy. Przepis na…

Parówki w kapuście

Składniki:  1 główka kapusta białej  10 parówek  1i1/2 litra mleka  jajko  sól  olej Przygotowanie: Kapustę parzymy w gorącej wodzie, aż liście zmiękną. Oddzielamy pojedyncze liście. Z parówek zdejmujemy osłonki i owijamy liśćmi kapusty. Z mąki, mleka i jajka robimy ciasto. Solimy i mieszamy. W cieście obtaczamy parówki i smażymy w głębokim oleju. Przepis na konkurs…

Pyszna domowa pizza

Składniki na ciasto:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki gotowanej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 oleju
  • około 4 gramy drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • oraz bazylia lub oregano (co kto woli 🙂

    Składniki na wierzch:

  • 7 plasterków sera żółtego
  • 7 plasterków szynki lub salami (albo to i to)
  • pół puszki kukurydzy
  • 10 dużych pieczarek
  • sos pomidorowy
  • ketchup
  • i inne (co kto woli niech położy)


 

Parówki panierowane w bułce

Składniki: 8 cienkich parówek jajko papryka w proszku sól pieprz 6 łyżek bułki tartej Sposób przyrządzenia Parówki obrać z folii. Jajko rozbić, dodać do niego ostrą paprykę w proszku, sól, pieprz i wymieszać widelcem. Parówki maczać w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu parówki wyjąć na papierowy ręcznik. Przepis na…