Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędliny

Biała kiełbasa w karmelowym piwie

Składniki: 2 kg białej kiełbasy ½ szklanki oleju 2 szklanki karmelowego piwa 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu szczypta ostrej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie, wyłożyć w nim pętka białej kiełbasy, wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni C i piec około 35 minut. Podczas pieczenia podlać…

Kiełbasa ziemniaczano wieprzowa

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany kremowej 2 ząbki czosnku ½ cebuli 2 jajka sól, pieprz, majeranek – do smaku jelito wieprzowe Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, obsączyć. ! kg ziemniaków pokroić w kostkę, blanszować przez 2 minuty we wrzątku, odcedzić, umieścić na sicie. Resztę ziemniaków, obrany…

Koreczki z parówki i francuskiego ciasta

Składniki: 5 parówek mrożone ciasto francuskie roztopione masło lub oliwa Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z osłonek. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na pasy o szerokości równej długości kiełbasy. Każdą parówkę ciasno zawinąć w płat ciasta, rulon pokroić na kawałki o długości 2 – 3 cm, posmarować masłem. Tak przygotowane parówki zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury…