Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki po grecku

Składniki:

  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 20dag. marynowanego imbiru
  • 20dag. melona
  • 1 pomidor
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia
    Każdy plaster szynki pociąć na 3 paski. Imbir pokroić na 12 słupków. Z melona wyciąć 6 małych i 6 większych kulek. Pomidorki umyć, a z połówki pomidora wyciąć 6 małych kulek. Kawałki imbiru owinąć paskami szynki. Przygotowane składniki ponabijać na przemian na wykałaczki. Udekorować posiekaną natką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *