Składniki: 25 dkg szynki 1 szklanka konserwowej kukurydzy 2 cebule 2 łyżki masła marchewka bulion mięsny liść laurowy natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać bulionem, powoli gotować Marchewkę, cebulę i szynkę pokroić w „słomkę”. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulkę, dodać marchew i szynkę, chwile razem dusić,…
Tag: wędlina
Pierogi
Pierogi z płuckami Magdy
by Magdalena Bojsza • • 0 Comments
Półmięsne
Parówki w cieście francuskim Małgosi
by Małgorzata Andrzejewska • • 0 Comments
Wędliny
Kiełbaski w cieście
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag. małych ,krótkich kiełbasek 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko przecier pomidorowy bazylia olej do natłuszczenia blachy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbaski naciąć wzdłuż w kilku miejscach. Ciasto francuskie rozmrozić, lekko rozwałkować, i pokroić na długie paski- trójkąty . Ścisło owinąć każdą kiełbaskę. Wyłożyć na natłuszczoną blachę, wstawić do piekarnika i piec…
Sałatki
Sałatka z szynką Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag. bobu 1/4 główki sałaty lodowej 10 dag. szynki wędzonej w plasterkach 1 cebula ząbek czosnku 1 pęczek koperku sól pieprz 2 łyżki masła 1 papryczka chilli Sposób przyrządzenia: Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę umyć. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać drobno pokrojone…