Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątróbki

Risotto z wątróbką i warzywami

Składniki: • 30 dag wątróbek kurzych • cebula • 3 ząbki czosnku • strąk czerwonej papryki • strąk zielonej papryki • 2 małe pory • 4 łyżki oleju • 10 dag mieszanego mięsa mielonego • 1/2 łyżeczki zmielonego kminku • szklanka ryżu • 1/2 szklanki bulionu drobiowego • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • szczypta…

Wątróbki drobiowe z brokułami

Składniki: • 50 dag wątróbek z drobiu • 50 dag brokułów • 2 łyżki mąki kukurydzianej • łyżka smalcu • kawałek świeżego imbiru • pęczek dymki • 5 dag pieczarek • kilka mrożonych krewetek • łyżka sosu sojowego • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone wątróbki obtoczyć w mące kukurydzianej i smażyć 1 –…

Gulasz z gęsich wątróbek

Skład: 50dkg gęsich wątróbek 3-4 cebule 2 łyżki smalcu lub margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki mąki 2 ½ szklanki ryżu lub kaszy perłowej na sypko 3 łyżki naci pietruszki Sposób wykonania: Wątróbki umyć, osuszyć, przekroić każda na 4 części, oprószyć mąką i zarumienić na tłuszczu, pod koniec dodać pokrojoną w kostki cebule.…

Wątróbki z drobiu po żydowsku

 Skład: 40dkg wątróbek z kury lub gęsi 4 jaja na twardo 4 cebule 10dkg tłuszczu (masło i oliwa) 3 łyżki posiekanej naci pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać (3 sztuki) i poddusić na tłuszczu. Wątróbki umyć, oczyścić, pokroić, dodać do cebuli, osolić, oprószyć pieprzem, udusić, ostudzić i zmiksować z dodatkiem 3…

Gęsie wątróbki smażone

Skład: 750g gęsich wątróbek Tłuszcz gęsi Cebula Mleko   Sposób wykonania: Wątróbki zalać zimnym mlekiem na jedną godzinę. Potem wyjąć z mleka i osuszyć. Na patelnię położyć tłuszcz z gęsi, dodać odrobinę wody i pociętą w plastry cebulę. Smażyć, aż woda odparuje, a cebula się zeszkli. Wtedy dodać wątróbkę pociętą w plastry i smażyć na…