Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątróbki

Szaszłyk z wątróbek drobiowych grillowany

Składniki: wątróbki drobiowe boczek gotowany cebula oliwa mleko pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę podzielić na części, odciąć żyły i błony, zamoczyć w mleku, odstawić na godzinę. Odcedzić, opłukać wodą, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w grube plastry, boczek pokroić w plastry. Na szpadki do pieczenia szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, upiec na grillu.

Sałatka z wątróbek rybnych

Składniki: 1 puszka "Wątróbek Rybnych" z dorsz w tłuszczu własnym 3 ogórki korniszony 3 jajka na twardo 1 mała cebulka 1/2 puszki kukurydzy majonez wg uznania Sposób przyrządzenia: Wątróbki rybne obsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe, obrane jajka i cebulkę pokroić w kostkę o wielkości ziaren kukurydzy. Obsączoną kukurydzę i resztę składników…

Wątróbka drobiowa po staropolsku

Składniki: wątróbka drobiowa – 20 dag 2 cebule białe jabłko (papierówka lub antonówka) ziemniaki sos sojowy w słoiku sałata ogórki kiszone lub konserwowe cytryna grejpfrut papryka olej pietruszka czosnek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę drobiową i cebulę smażyć na oleju, na oddzielnych patelniach. Do wątróbki dodać pokrojone w półksiężyce jabłko oraz sos i przyprawić do…

Curry z kurzych wątróbek

Składniki: • 1/4 szklanki sosu sojowego • 3 ząbki czosnku • 1 łyżka ziaren sezamu • 1 łyżeczka oleju sezamowego • 1/2 kg kurzych wątróbek • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 czerwona papryka • 1 cebula • 1 łyżeczka mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonego kminku • 2 łyżki oleju arachidowego • 10…

Smażone wątróbki dorszowe

Składniki: • kilka wątróbek dorszowych • tłuszcz do smażenia, • 4 cebule, • kilka ząbków czosnku, • sól, • pieprz, • 3 łyżki masła, • ocet. Wykonanie: Zdjąć błonę z ikry dorszowej, obsmażyć je na tłuszczu , odcedzić ten tłuszcz odlać go, znów obsmażać i znów wylać ten tłuszcz. Posiekać cebulę i czosnek, usmażyć na…