Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątróbki

Wątróbki drobiowe po bułgarsku

Składniki: 30 dkg wątróbek drobiowych 1 szklanka mleka 2 cebule 1 kolorowa papryka ½ szklanki śliwek bez pestek oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Tak przygotowane wątróbki podzielić na płaty. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić w…

Wątróbka drobiowa panierowana

Składniki: 50 dkg wątróbek drobiowych 3 łyżki smalcu 2 szklanki mleka 1 – 2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Tak przygotowaną wątróbkę przyprawić, obtoczyć w mące, panierować w jajku u bułce tartej. Na patelni…

Podroby drobiowe z warzywami po chińsku

Składniki: 500 g szyjek i skrzydełek drobiu, 250 g podrobów z kurcząt (wątróbki, żołądki), 250 g fasolki szparagowej, 2 spore marchewki, 1/2 średniego buraka cukrowego, 4 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka mąki, 3 łyżki masła, 1 łyżka smalcu, kilka listków świeżej mięty, pieprz, sól Sposób przyrządzenia:…

Wątróbka drobiowa w bekonowej skórce

Składniki: ½ kg wątróbek drobiowych ½ kg wędzonego boczku lub bekonu w plastrach 1 łyżka pieprzu kajeńskiego ½ szklanki mąki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć. Każdą zawinąć w plaster lekko obrumienionego bekonu, spiąć wykałaczką. W miseczce wymieszać mąkę, pieprz kajeński i sól do smaku. W tak przygotowanej panierce dokładnie otoczyć każdą porcję wątróbki. Piekarnik…

Wątróbki drobiowe z papryką

Składniki: 30 dkg wątróbek drobiowych 1 cebula 2 papryki 3 łyżki masła 3 łyżki ostrego sosu pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć, usunąć błony i żyły. Na patelni rozgrzać połowę masła, obsmażyć na nim wątróbkę aż utworzy się na niej chrupiąca skórka, przyprawić solą i pieprzem. Na reszcie masła zeszklić obraną i pokrojoną…