Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym 1 mała puszka anchois 10 dag twarogu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka kaprów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Następnie 4 fileciki anchois i kapary drobno…
Tag: tuńczyk
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka mojej cioci z fasolki szparagowej i tuńczyka
by Ewelina M • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 25 dag fasolki szparagowej 15 dag tuńczyk z puszki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 10 dag oliwek 3 pomidory 2 cebule 1 ogórek 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Z fasolki odciąć zdrewniałe końcówki po czym ugotować do miękkości w wodzie, wówczas ją odcedzić i pokroić na kawałki. W między…
Sałatki z tuńczykiem
Królewska sałatka ze steków z tuńczyka
by Beata G • • 0 Comments
Składniki: 4 naprawdę świeże steki z tuńczyka sok z cytryny sól, świeżo mielony pieprz 6 jaj przepiórczych rukiew wodna (ilość wg upodobań) Sos musztardowy: 50 ml oliwy z oliwek 50 ml oleju 20 ml soku z cytryny 2 łyżki dobrej musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki sosu dokładnie wymieszać. Ja robię go w słoiku energicznie…
Wieprzowina
Wieprzowe sznycle z tuńczykiem
by Marlena • • 0 Comments
Składniki: • 4 wieprzowe sznycle • 200 ml gęstej śmietany • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • 4 filety z sardeli • 1 łyżka mąki • 1 łyżka suszonego oregano • ½ szkl. białego wina • 2 łyżki octu • sól • pieprz Sposób wykonania: Sznycle lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem oraz…
Przekąski
Bagietka faszerowana tuńczykiem
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 1 bagietka 25 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym sok cytrynowy 1 szklanka majonezu 2 ogórki konserwowe 1 konserwowana papryka 4 szczypiory zielonej cebuli pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietkę przekroić w poprzek na 2 części, usunąć miękisz. Tuńczyka obsączyć na sicie. Cebulkę, paprykę i ogórka pokroić drobno. Majonez, tuńczyka i pozostałe dodatki wymieszać przyprawiając pieprzem…