Składniki:
- 800 g szparagów
- 4 łyżki masła
- 1 cebula
- 450 g ryżu
- 125 ml białego wina
- 750 ml rosołu wołowego
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól
- biały pieprz
Składniki: 2 szkl. wody 1 kg szparagów 1 jajko 3 łyżki masła ¼ szkl. szkl. startego parmezanu Sposób wykonania:Wodę doprowadzić do zagotowania.W między czasie odłamać zdrewniałe końce szparagów, po czym włożyć je do wody.Trzymać na ogniu pod przykryciem aż staną się al. dente.Gdy szparagi się gotują posadzić na patelni jajko.Szparagi odcedzić, ułożyć na półmisku, na…
Składniki: 25 dag małych truskawek 25 dag szparagów 5 łyżek majonezu sok z 1 cytryny listki zielonej sałaty sól Sposób wykonania: Szparagi zalać osoloną wodą i ugotować po czym je odcedzić i pokroić na 4-5 cm kawałki. Następnie dodać do szparagów truskawki oraz majonez. Całość lekko przemieszać i skropić sokiem z cytryny. Przełożyć sałatkę do…