Składniki:
- 700 g szparagów
- 150 g migdałów
- 1 por
- 1 litr bulionu
- 200 ml śmietany
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- płatki migdałów
Składniki: pierś kurczaka 250 g szparagów 250 g makaronu (kokardki ) 40 g masła 1 pojemnik śmietany 18% ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 2 cytryny sól pieprz Sposób wykonania; Pierś kurczaka ugotować w osolonym wrzątku po czym ja odcedzić i pokroić w kostkę. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce…
Składniki: 200 g wędzonego łososia 500 g szparagów 100 g rukoli ½ ogórka zielonego 6 pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki białego octu winnego ½ cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi zalać wodą i gotować około 4 minut po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki przekroić na połówki a…
Składniki: 1 słoiczek zielonych szparagów w zalewie 100 g wędzonego łososia 500 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryn 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie łososia pokroić w kostkę i przesmażyć go na oliwie…
Składniki: 80 dag szparagów 40 dag fasolki szparagowej 40 dag szpinaku 12 dag pieczarek 1 cebula 20 dag wędzonego łososia Sos: 4 łyżki oleju 3 łyżki octu winnego sól pieprz odrobina cukru pudru sok z cytryny Sposób wykonania: Fasolkę i szparagi ugotować w osolonej wodzie. W między czasie sparzyć wrzątkiem a pieczarki pokroić plasterki i…