Składniki:
- 2 kg szparagów
- sól
- pieprz
- cukier
- 2 jajka
- 20 dag mąki
- 150 ml wody mineralnej
- 2 łyżki musztardy
Składniki: 250 g zielonych szparagów 14 łyżeczki soli 4 kromki bagietki 4 cienkie plastry masła 1 łyżka kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniale końce po czym gotować je w osolonej wodzie około 5 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie na każda kromkę położyć plasterek masła…
Składniki: 1 kg zielonych szparagów 300 g truskawek 5 łyżek stołowych octu truskawkowego 3 łyżki stołowe oleju słonecznikowego czarny pieprz sól Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym blanszować około 4 minut w osolonej wodzie. W między czasie truskawki pokroić na ćwiartki i dodać do nich odcedzone szparagi. Polać całość octem oraz olejem…
Składniki: 500 g szparagów 2 łyżki masła 1 łyżka ziaren sezamu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym zalać je osoloną wodą i gotować około 5 minut. W między czasie uprażyć ziarna sezamu na suchej patelni. Następnie do rozgrzanego masła dodać miód oraz sok z…