Składniki:
- pierś kurczaka
- 250 g szparagów
- 250 g makaronu (kokardki )
- 40 g masła
- 1 pojemnik śmietany 18%
- ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- 2 cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Pierś kurczaka ugotować w osolonym wrzątku po czym ja odcedzić i pokroić w kostkę.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce i gotować około 5 minut.
Po tym czasie je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Masło wymieszać razem ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać drobno posiekaną cytrynę, kurczaka oraz szparagi.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową..
Na sam koniec połączyć z makaronem.