Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z łososia i fasolki szparagowej

Składniki:

  • 80 dag szparagów
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 40 dag szpinaku
  • 12 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 20 dag wędzonego łososia

    Sos:

  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • odrobina cukru pudru
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:
    Fasolkę i szparagi ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie sparzyć wrzątkiem a pieczarki pokroić plasterki i skropić je sokiem  cytryny.
    Ugotowana fasolkę i szparagi pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać a łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *