Składniki:
- 1 szklanka jogurtu
- 1 pęczek rzodkiewek
- 10 dag twarogu
- sól
- pieprz
Składniki: 80 dkg filetów z łososia ze skórą 1 łyżka soku z cytryny Mieszanka przyprawowa: 2 łyżki ulubionej musztardy 1 łyżka soku z cytryny ½ szklanki rozpuszczonego masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przyprawy dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia polać częścią przygotowanej mieszanki przyprawowej. Filety umyć i…
Składniki: 600 g kalarepki 200 g zielonego groszku 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanego koperku 200 ml bulionu 2 szalotki sól pieprz Sposób wykonania: Szalotki posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać obrane kalarepki pokrojone w kostkę. Trzymać na ogniu około 5 minut po czym wlać bulion i…
Składniki: 400 g jagnięciny z udźca 0,2 l kwaśnej śmietany 20 g mąki 40 g tłuszczu 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku wywar mięsny 1 łyżeczka pieprzu sól Sposób wykonania: Mięso pokrojone w plastry lekko zbić po czym oprószyć solą i pieprzem. Następnie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć i oprószyć mąka. Dodać szczypiorek, podlać wywarem i…