Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepka ze szczypiorkiem

Składniki:

  • 600 g kalarepki
  • 200 g zielonego groszku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 200 ml bulionu
  • 2 szalotki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Szalotki posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać obrane kalarepki pokrojone w kostkę.
      Trzymać na ogniu około 5 minut po czym wlać bulion i dodać groszek.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i dusić jeszcze około 10 minut.
      Po tym czasie oprószyć całość mąką i smażyć ostanie 5 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *