Składniki:
- krążek dojrzałego sera camembert
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 100 g białego wytrawnego wermutu
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Składniki: ¾ szkl. oleju 3 łyżki soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku łyżeczka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie dodać posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…