Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w musztardowym sosie

Składniki:

  • 80 dkg filetów z łososia ze skórą
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Mieszanka przyprawowa:
  • 2 łyżki ulubionej musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ szklanki rozpuszczonego masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Przyprawy dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia polać częścią przygotowanej mieszanki przyprawowej. Filety umyć i dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 10 minut. Podzielić filet na porcje, ułożyć na blaszce, polać resztą mieszanki przypraw. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *