Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szczupak

Smażony szczupak Ilony

Składniki: szczupak 1,5- 2 kg mąka bułka tarta jajka 3 sztuki sól pieprz zioła prowansalskie suszony koperek sok z cytryny olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka…

Szczupak w sosie chrzanowym

Składniki: filety ze szczupaka 1,5 kg cebula 2 sztuki białe wino 2 szklanki wywar z ryby 0,6 litra masło 3/4 kostki tarty chrzan 6 dag świeży chrzan 6 dag śmietana 1,5 szklanki natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę.…

Faszerowany szczupak

Składniki: szczupak 1,5 kg bułka 1 mała sztuka mleko 0,5 szklanki cebula 1 sztuka masło 3 łyżki jajka 2-3 sztuki cukier 1 łyżeczka pieprz włoszczyzna 20 dag natka pietruszki auszpik rybny(galaretka) 40 dag Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy oskrobać z łusek, wypatroszyć, następnie odciąć mu głowę i skórę, odfiletować i wymoczyć w zimnej wodzie. Warzywa…