Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szaszłyki

Szaszłyki z indyka Iwony

Poszukujesz nowych przepisów na indyka? Idealnie trafiłeś. Szaszłyki z indyka Iwony. Do przygotowania naszych szaszłyków potrzebujesz: piersi z indyka, miodu, czosnku, rozmarynu i listków laurowych. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku 
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • gałązka rozmarynu
  • 2 listki laurowe

Szaszłyki z indyka w miodowej marynacie

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na szaszłyki z indyka w miodowej marynacie. Przepis zawiera: pierś z indyka, miodu, oliwy, czosnku, rozmarynu i bazylii. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka
  • 100 ml miodu akacjowego
  • 100 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • ½  łyżeczki ostrej papryki
  • ½  łyżeczki czarnego pieprzu
  • ½  łyżeczki rozmarynu
  • ½  łyżeczki bazylii
  • szczypta imbiru

Szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczne szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa z baraniny, miodu, musztardy i zalewy ananasowej. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa z baraniny 
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 3 łyżki oleju
  •  zalewa spod ananasów z puszki 
  • sól
  • pieprz

Drobiowe szaszłyki Marty

Poszukujesz nowych przepisów na potrawy z drobiu? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na drobiowe szaszłyki Marty. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, miodu, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki chili 
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku

Mini szaszłyczki

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z drobiu. Tym razem przepis na pyszne mini szaszłyki. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, miodu, musztardy, soku z cytryny i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka 
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy 
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz