Poszukujesz nowych przepisów na indyka? Idealnie trafiłeś. Szaszłyki z indyka Iwony. Do przygotowania naszych szaszłyków potrzebujesz: piersi z indyka, miodu, czosnku, rozmarynu i listków laurowych.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu winnego
- gałązka rozmarynu
- 2 listki laurowe
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.Gdy ocieknie z nadmiaru wody pokroić je na mniejsze kawałki.Do miodu natomiast dodać sok z cytryny.Wymieszać i wlać jeszcze sos sojowy oraz ocet winny.Ponownie wymieszać.Dodać jeszcze rozmaryn, listki laurowe oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Do marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki pod przekryciem na co najmniej 2 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4