Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z drobiu. Tym razem przepis na pyszne mini szaszłyki. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, miodu, musztardy, soku z cytryny i ziół prowansalskich.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Pokroić je na mniejsze kawałki.Następnie do miseczki przełożyć musztardę.Dodać do niej miód oraz sok z cytryny.Dokładnie wymieszać.Dodać jeszcze zioła prowansalskie.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nadziewać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4