Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczne szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa z baraniny, miodu, musztardy i zalewy ananasowej.
Składniki:
- 500 g mięsa z baraniny
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki oleju
- zalewa spod ananasów z puszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je w kostkę.Z ananasów odsączyć sok i dodać do niego miód oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Dodać jeszcze olej, a gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nadziewać na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4